Month: April 2012

Syukur Alhamdulillah

Tepat jam 11.00 pm malam tadi, memang hidup tak tentu arah dah. Berdebar kemain. Dah terlelap, lepas tu terjaga. Lepas tu try nak sambung tidur balik, tak boleh. Try paksa tidur, tak boleh jugak. Tak tau nak buat apa, scroll timeline twitter. Scroll punya scroll, tengok semua dok tweet pasal result. Terus off twitter.

Tak putus² doa, harap sangat dapat tebus balik result sem lepas, tak nak kecewakan Mama dan Abah lagi. Time² macam ni lah teringat semua pengorbanan Mama dan Abah. Dorang selalu ulang alik dari Selangor – Johor, Johor – Selangor. Dalam satu sem tu memang tak terkira berapa kali dorang ulang alik. Lagi² aku ni jenis yang kalau weekend takde apa² aktiviti, confirm balik punya walaupun cuti Sabtu Ahad je. Dan aku jugak bukan jenis yang balik sendiri naik bas dari sem 1 sampai la sem 4. Eh tapi start sem 4 ni dah pandai dah naik bas dari Johor ke Selangor, tapi kalau Selangor ke Johor still Abah yang hantar, tak pernah naik bas lagi. Tapi dah ada kemajuan la kiranya kan? Hihi. Ni baru pengorbanan ulang alik, belum lagi pengorbanan yang lain. Nangis jugak la semalam bila teringat balik. Wuuu.

Tengah baring², tetiba dengar notification email dekat BB & Ipod. Terus bangun, pandang adik aku dekat sebelah. Serious time tu memang takut nak bukak, adik aku pulak paksa² bukak.

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah… Aku dapat tebus balik result sem lepas. Syukur Alhamdulillah. Walaupun target aku sebelum masuk U untuk dapatkan DL every sem tak tercapai sebab tergelincir sipi² je sem lepas, tapi alhamdulillah, aku dapat tebus balik result yang tergelincir tu untuk sem ni.

Aku tak target tinggi sangat untuk sem ni, kalau cukup² makan pon aku bersyukur sangat dah. Sebab bila teringat balik apa yang jadi kat aku pertengahan Januari hari tu, aku skip banyak class, study main², study last minit bila ada test, memang aku tak harap lebih. Tapi alhamdulillah, thank you so much Ya Allah. I’m truly blessed :’)

Next target, kekalkan GPA dan CGPA untuk last semester. Yeahhhh last semester ! InsyaAllah kalau takde pape, by the end of this year, habis lah diploma. InsyaAllah. Btw, thank you so much untuk Mama, Abah, Adik², Mohd Izzat dan kawan² yang tak putus² bagi semangat dan selalu ada sepanjang sem ni. Dan tahniah untuk kawan² semua especially my classmates ! 😀

Adakala kita perlu kepada derita, biar dihargai erti bahagia, bukanlah senang seperti disangka. Adakala jatuh itu adalah perlu, biar nanti terasa manisnya erti bangun itu, untuk engkau terus usaha tanpa jemu.


Dup dap dup dap

Hari ni hari Rabu. Esok Khamis. Lusa Jumaat. Aaaaaaaa nervousnyeeeeeeeee nak tempuh hari Jumaat tu !

Result result result. Rasa macam awal pulak result final keluar untuk sem ni. Rasa macam baru je lagi tempuh hari² stress, struggle study, nangis sebab study tak masuk, tidur 3 4 jam je. Tup tup Jumaat ni result nak keluar. Maybe sebab cuti sem kali ni agak lama tu yang rasa cepat je masa berlalu kot.

Harap sangat result nanti okay. Harap sangat dapat tebus balik kesilapan sem lepas. Harap sangat dapat kekal pointer. Harapppppp sangattttttt ! Serious takut. Bila fikir balik apa yang aku jawab masa final exam, bila fikir balik carry mark, bila fikir balik semua benda berkaitan final buat aku risau sangatttt. Belum lagi fikir perasaan bila dapat notification email untuk result nanti. Wuuuu Ya Allah, mintak² la result nanti okay macam yang aku harapkan. Amin.

Untuk kawan² yang dah ambik MUET hari tu, result keluar Khamis kan? Mesti korang lagi double berdebar kan. Yela, Khamis result MUET keluar, Jumaat pulak result final keluar.

Apapun, good luck classmates, good luck kawan² tersayang, good luck UiTM-ers, and good luck untuk sumorang yang ambik result nanti ! 😀


Random Update

Hai !

Rasa serba salah pulak sebab dah mengabaikan blog. Wuuu bukan sengaja, tapi sejak akhir² ni tersangatlah busy.

Rasanya dah ramai yang tahu student diploma tengah cuti sem kan? Ye, aku tergolong dalam golongan tersebut. Cuti sem 2 bulan. Lama gila kan? Masa awal² cuti dulu, memang duduk rumah je takde buat apa sangat. So daripada takde buat apa duduk rumah goyang kaki, maka aku decide untuk mempersiapkan diri dari segi fizikal dan mental untuk berkerja. Ceh ayat dari segi fizikal dan mental tu macam hape je kan 😛

Semalam aku dah start kerja. 1st day kerja yang sangat memenatkan ! Serious tak tipu. Sampai balik kerja je terus pening kepala. Maybe sebab semalam hari Ahad, lepas tu customer ramai, tu yang penat sangat tu. Tapi, aku sangat² suka dengan kerja aku sekarang. Manager sporting gila, kakak² dekat kedai pun perangai gila²,  doakan je lah aku tak gila kerja dekat situ. Haha. Dan aku pekerja yang termuda dekat situ, so rasa dimanjakan lah 😛

Pejam celik pejam celik nak dekat sebulan dah cuti sem ni. Dan dengar cerita result final pun nak keluar tak lama lagi. Kalau cakap pasal result, serious dup dap dup dap. Bila fikir balik apa yang aku jawab masa final hari tu, hmm entah lah. Ada yang okay, dan ada jugak yang tak okay. Tapi apapun, aku dah buat yang terbaik, dan harapannya result nanti sama macam apa yang aku harapkan. Amin. InsyaAllah.

Ni je kot dulu untuk entry malam ni. Sorry dah nama pun random update so entry pon macam rojak je lah menaip ikut sesedap rasa dan sesedap hati. Hihi. Nanti ada masa aku curi² update lagi ye? Bye semuaaaa ! 🙂


Protected: Me. You. Us

This content is password protected. To view it please enter your password below:


New Layout

Assalamualaikum semua.

TA-DAAAAA ! Perasan tak apa yang berubah dengan blog ni ? Boleh tak nak cakap yang aku dah fall in love gila² punya dengan blog sendiri ? 😛 Hihi sebenarnya blog ni dah mula diedit sejak hari Sabtu or Ahad hari tu. Untuk layout alhamdulillah dah 100% siap diedit sekarang ni. Cuma ada sikit part² lain yang belum siap sepenuhnya.

Special thanks untuk Akak Safiena yang dah bertungkus-lumus editkan layout blog ni. Sebenarnya dah lama dah kenal Akak Safiena ni, sejak blog mieyabubbletalk dulu. But then lost contact sejak berhenti blogging. Lepas tu bermula lah segmen jejak kasih lepas 1st entry dipublish. Akak Safiena ni orang 1st yang tinggalkan comment dekat 1st entry. Serious terharu sangat bila akak still ingat lagi dekat Mieya 🙂

Yang ni layout 1st sekali yang Akak Safiena edit kan. I love the header so much ! Tapi lepas tu tetiba teringat yang blog ni wujud pun sebab seseorang. So bagitau dengan Akak Safiena hajat di hati, and akak pon okay nak editkan header baru.

Dan terciptanya header yang sekarang ni. Ada doodle lelaki dan doodle perempuan. Hihi. Seriously, rasa berbaloi sangat² upah Akak Safiena untuk editkan layout blog ni. Senang nak deal, Akak Safiena editkan layout ni pun hanya dalam masa sehari dua je. Cepat dan pantas. Dan yang penting sekali, Akak Safiena faham yang aku ni peminat setia kaler pink. Hihi. Thank you akak sebab tolong Mieya. Bukan setakat layout je akak tolong, banyak sangat benda yang akak dah tolong Mieya. Thank you sooooooo much ! Sorry kalau Mieya susahkan akak, Mieya ni cerewet ke ape ke wuuuu sorryyyyy.

Btw, kalau ada yang berminat untuk guna service Akak Safiena, boleh lah terjah blog dia ni Pink is Love. Blog dia pun tersangatlah comel tauuu. Dijamin akan puas hati dengan service dia. Betul, tak tipu ! 😀