Month: April 2013

Tarikh Konvo ! :D

Hai ! 🙂

Yayyyyy, setelah sekian lama menunggu tarikh konvo, akhirnyaaaaaaaaaa ! Sebelum-sebelum ni tengok gambar-gambar orang lain konvo je, kali ni tiba giliran aku pulak 🙂

Tarikh pengambilan jubah dan raptai : 17/5/2013

Tarikh konvokesyen : 21/5/2013

Tak sabar nak tunggu tarikh itu. Tak sabar nak kongsi dan raikan hasil perjuangan selama 2 tahun setengah dengan family dan kawan-kawan, tak sabar nak jumpa kawan-kawan, tak sabar nak ambik gambar banyak-banyak (Ok ini over).

^___________^


Puncak Perdana Girl School

Kenapa Girl School? Sebabbbb… *jeng jeng jeng !*

Dalam class ada 10 orang, dan semua perempuan ! Yes, SEMUA ! Lecturer je lelaki. Sebab tu lah lecturer tu suka mengajar class kitorang. Nampak tak yang kitorang ni disayangi lecturer? Muehehe :p

If you laugh really loud, talk spontaneously, and you don’t care what your face looks like.. You’re probably with your real friends.

 

 

 


Unexpected Surprise !

Sebenarnya, aku tak pernah berpeluang untuk pergi tengok Pesta Belon Udara Panas dekat Putrajaya sebab setiap kali pesta tu je mesti aku dekat Segamat. So memang tak berpeluang langsung nak pergi. Tapi tahun ni aku dapat pergi Pesta Belon Udara Panas tuuuu ! 😀

Tahu tak pagi Ahad hari tu aku dikejutkan dengan surprise dari Izzat ?! Pagi tu memang niat nak bermalas-malasan dalam bilik sebab petang tu dah nak balik Puncak Perdana. Tapi time tengah golek-golek bermalas-malasan dalam bilik tiba-tiba adik dan Mama masuk bilik bagitahu Izzat ada kat depan rumah ! Time tu memang tak percaya lah sebab pagi tu memang ada whatsapp dengan Izzat, tapi dia tak bagitahu apa-apa pulak so memang tak percaya lah cerita dia kan. Tapi dalam tak percaya tu keluar jenguk depan rumah jugak sebab nak tengok betul ke tak. Dan ternyata aku tak bermimpiiiiiiiii ! Haha.

Time whatsapp ni dia dekat depan rumah. Terkejut + terharu tau tak !

Seriously sangat-sangat terkejut ! Izzat tak bagitahu langsung nak datang Selangor, tak bagitahu langsung bila nak gerak dari Kedah, tak bagitahu langsung nak bawak pergi Putrajaya tengok pesta belon tu, dan tak bagi apa-apa hint langsung ! Lagi-lagi malam Sabtu tu dia cakap nak tidur awal sebab penat so memang tak expect apa-apa langsung la kan. Tapi pagi Ahad tu tahu-tahu je dia dah muncul depan rumah.

 

Ada la dalam sejam jugak Izzat kena tunggu aku bersiap. Sambil tunggu tu dia borak-borak dengan Abah. Padan muka sape suruh datang tak bagitahu kan tak pasal-pasal kena tunggu lama 😛 Sampai je sana kitorang round-round dekat situ, tapi time kitorang sampai tu dalam pukul 1 lebih, kalau nak naik belon tu kena tunggu pukul 5. Memang tak lah kan nak tunggu sebab petang tu dah nak kena balik Puncak Perdana dah.

Time ni cuaca panas gilaaaaaa -____-

Bak kata Izzat, tempat panas kita dah pergi so sekarang kita pergi tempat sejuk pulak, Alamanda. Plan nak tengok movie, tapi hari Ahad kan kalau tak ramai orang memang tak sah, nak beli tiket pon kena beratur panjang so kitorang pergi cari hiburan lain, jadi kanak-kanak kejap >.<

Bila tanya Izzat kenapa datang tak bagitahu, dia jawab “Sebab dah niat nak pergi pesta belon tu sesama” :’)

Awak, terima kasih sebab sanggup datang dari jauh semata-mata nak buat surprise ni. Serious terharu ! Dan saya takkan lupa sampai bila-bila. Nanti buat surprise sweet-sweet lagi tau sebab saya suka ! Hihi ailebiuuu ! <3