Hello everyone! I know this post is long overdue, but I definitely owe it out there to the people who have been asking for new posts! Haha lets just pretend, its just happened! 😛

In the past couple of weeks, me and housemates2 tersayang telah selamat menjalankan misi sem terakhir kami. Sebenarnya plan asal nak pergi Langkawi, dah siap survey2 ticket flight lagi tau haha over kan. Tapi nasib tak menyebelahi kami sebab waktu tu musim hujan so macam tak berbaloi je kan. Maka dengan itu, ke Melaka kami tujui.

To summarize up Melaka would be impossible. So I’ll give you a day by day pictures of what we did. So enjoy the picturessssss 🙂

DAY 1

Muka berlagak masikng-masing. Kah!

Pantai Pengkalan Balak.

Puteri Resort, Ayer Keroh. 

Jangan risau kalau hotel agak mahal sebab bila pergi dengan kawan-kawan share duit tak terasa mahal pun!

Memang dah plan awal-awal kalau pergi Melaka wajib makan ikan bakar. So malam tu kitorang makan dekat Ikan Bakar Parameswara, Umbai.

Serious sedap & berbaloi-baloi. RECOMMENDED!

DAY 2

Bermandi-manda di Melaka Wonderland! Awal pagi masa otw dari hotel ke sini hujan tau, tapi alhamdulillah nasib menyebelahi kami sebab  hujan tu tak lama sangat.

Kamikaze Race

Tak sah lah kan kalau dah pergi Melaka tapi tak pergi Klebang Original Coconut Shake kan? Emmdappp!

DAY 3

Lepas check out hotel, dan before balik singgah lagi 1 tempat wajib pergi kalau ke Melaka.

Coconut Shake Batu Berendam! Orang cakap coconut shake dekat sini lagi sedap dari Klebang punya. Tapi aku rasa sama je. Haha T______T

Bila dah penat bercampur malas, begini lah jadinya. Dobi self service. Zzzzz

Friends are the most important part of your life. Treasure the tears, treasure the laughter, but most importantly, treasure the memories – Dave Brenner.

Have a great week ahead! And Happy Eid Al Adha to those who celebrate! 😀