Assalamualaikum and hi! As promised, kali ni nak update pasal wedding reception pulak 🙂

Untuk majlis reception, I hired Kak Erin Leola as my makeup artist for my big big dayyyy! Actually dari tunang dulu nak hire Kak Erin tapi time tu Kak Erin dah fully booked. Lucky me dia available during my wedding reception, itupun dah booked Kak Erin setahun sebelum majlis okay! Haha. Pukul 10 pagi dah start makeup, time makeup ni boleh rilex2 je tanpa risau dengan hasil makeup since I trust Kak Erin, yela dah nama pon makeup artist kan. And seriously I loveeeeeeeeeee hasil tangan magic dari Kak Erin. Sangat berbaloi dengan harga yang dibayar!

Seeee! Time ni belum siap sepenuhnya lagi, lipstik pon tak pakai lagi tapi dah nampak cantik. Okay okay ni bukan puji diri sendiri tau ni puji hasil tangan magic Kak Erin!

For my wedding reception theme, at first we decided untuk pilih warna mint green + purple. But then after a few discussion with my wedding planner, he suggested me mint green + gold. So sebagai yang tak berapa nak pro ni ku turutkan aje, tapi aku pesan siap-siap lah yang penting cantik & nampak kurus. Hahaha!

Have to admit I was really nervous for the final look, BUT….

I’M TOTALLY IN LOVEEEEEE WITH MY WEDDING DRESSSSSS! <3 <3 <3

While waiting for pasukan kompang & silat, kita berselfie dulu. Sampai sekarang tak boleh move on lagi dengan makeup ni. Serious sangat-sangat-sangat puas hati!

Definitely a one-time-celebrity-moment LOL

Kumpulan kompang & silat

Makan beradab. Time ni lapar gila okay sebab tak makan dari pagi lepas tu lauk-lauk pengantin semua sedap-sedap. Oh ye thank you Kakatada sebab tak sangka selain berbakat jadi pengapit, Kakatada juga berbakat dalam megopek udang. Tak sia-sia pilih Kakatada jadi pengapit. Haha =P

 With the man of my dream at the wedding of my dream <3

Sahabat dunia akhirat. Thanks ladies for being part of my happiest day and thank you for everything! Couldn’t been better without you ladies. May Allah SWT grant you His blessings and success dunia akhirat. Amin. I love you all! <3

Moment paling epic. Orang lain nangis time majlis nikah je, aku time reception pon nangis jugak sampai nak tercabut bulu mata. Haha. Time ni TheGegurlz ada yang nak balik dah, so tiba-tiba macam sedih (ditambah lagi dengan DJ yang pasang lagu sedih) sebab lepas ni taktau bila boleh jumpa lagi T_________________T

Doorgift
Photobooth

Makcik-makcik, pakcik-pakcik & sepupu semua pakai purple. Aku belikan kain untuk makcik-makcik & kemeja untuk pakcik-pakcik supaya nampak semua sedondon 😉

To know that I will have you for the rest of my life, to have someone to rely on, to share all my emotions with, makes me feel relief that I now have someone that I can be absolutely comfortable with. 

I am so thankful to Allah for this marriage. To have someone you love living with you for the rest of your life is such a precious moment. To more happy years together. InsyaAllah.
I love you husband, Lillahita’ala.