Category: Makanan

LeGegurlz sweet escape

Hello everyone! I know this post is long overdue, but I definitely owe it out there to the people who have been asking for new posts! Haha lets just pretend, its just happened! 😛

In the past couple of weeks, me and housemates2 tersayang telah selamat menjalankan misi sem terakhir kami. Sebenarnya plan asal nak pergi Langkawi, dah siap survey2 ticket flight lagi tau haha over kan. Tapi nasib tak menyebelahi kami sebab waktu tu musim hujan so macam tak berbaloi je kan. Maka dengan itu, ke Melaka kami tujui.

To summarize up Melaka would be impossible. So I’ll give you a day by day pictures of what we did. So enjoy the picturessssss 🙂

DAY 1

Muka berlagak masikng-masing. Kah!

Pantai Pengkalan Balak.

Puteri Resort, Ayer Keroh. 

Jangan risau kalau hotel agak mahal sebab bila pergi dengan kawan-kawan share duit tak terasa mahal pun!

Memang dah plan awal-awal kalau pergi Melaka wajib makan ikan bakar. So malam tu kitorang makan dekat Ikan Bakar Parameswara, Umbai.

Serious sedap & berbaloi-baloi. RECOMMENDED!

DAY 2

Bermandi-manda di Melaka Wonderland! Awal pagi masa otw dari hotel ke sini hujan tau, tapi alhamdulillah nasib menyebelahi kami sebab  hujan tu tak lama sangat.

Kamikaze Race

Tak sah lah kan kalau dah pergi Melaka tapi tak pergi Klebang Original Coconut Shake kan? Emmdappp!

DAY 3

Lepas check out hotel, dan before balik singgah lagi 1 tempat wajib pergi kalau ke Melaka.

Coconut Shake Batu Berendam! Orang cakap coconut shake dekat sini lagi sedap dari Klebang punya. Tapi aku rasa sama je. Haha T______T

Bila dah penat bercampur malas, begini lah jadinya. Dobi self service. Zzzzz

Friends are the most important part of your life. Treasure the tears, treasure the laughter, but most importantly, treasure the memories – Dave Brenner.

Have a great week ahead! And Happy Eid Al Adha to those who celebrate! 😀


Unexpected Surprise

“Esok keluar kena pakai baju cantik2 tau! Jangan pakai tshirt biasa je.”

 

Dan keesokan hari nya…

Jeng…

Jenggg…

Jenggggg!!!

SURPRISEEEEEEEEE! Atmosphere 360 @ KL Tower!

Kenapa la tak bagitahu awal-awal kita ada lunch date. Kalau tau nak bawak lunch dekat sini, memang dah pakai dress dah tau. Haha sampai nya hati buat surprise macam ni, terharu sangat tau takkk T_________________T

Disebabkan speechless + terharu yang amat sangat, maka ni je gambar makanan yang ada. Haha. Tapiiiii, makanan kat sini serious semua sedap-sedap! Dah la sedap, banyak pilihan pulak tu. A lil bit expensive but seriously worth it!

The view.

Izzat booking window seat hari tu. So dapat lah makan sambil tengok view yang cantik-cantik. Jangan risau, restoran ni berpusing sebenarnya. So setiap tetamu berpeluang tengok view yang sama. Serious sangat best! Tak expect dapat merasa surprise macam ni. Thank you so much b! 🙂

24/8/2014. Alhamdulillah. We have been through so much together and you’ve been by my side no matter what. Thank you for choosing me to be your ‘sidekick’ on this adventure called life. Thank you for being the best among the worsts. I can’t wait to see where life take us. Happy anniversary my beloved fiance! One year down, a lifetime to go! <3


Durian Crepe

Durian crepe… Durian Crepe… Durian Crepe… *ngigau*

Tetiba je durian crepe ni menjadi sebutan dan kegilaan ramai. Sana-sini orang upload gambar durian crepe. Masa first time nampak gambar tertanya-tanya jugak ape benda la durian crepe ni. Sampai lah satu hari aku ternampak link orang yang jual durian crepe ni, ape lagi cepat-cepat la aku click link tu untuk order. Paling best, siap ada delivery service sampai ke depan pintu rumah lagi tau !

Akhirnyaaaaaaaaa ! Setelah sekian lama tengok gambar yang orang upload je, dapat jugak aku merasa durian crepe ni. Hihi. Seriously, durian crepe ni sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat sedap ! Lagi-lagi hantu durian macam aku ni, confirm lah suka semua benda yang berkaitan dengan durian kan?

Gambar kat atas durian crepe dari 2 orang yang berbeza. Yup, dah 2 kali aku merasa. Hihi. Saje je order dari orang yang berbeza, dapat jugak rasa perbezaan. Ngeh ngeh. Dan dari gambar pun korang boleh tengok yang kedua tu lagi nampak yummy dan berisi kan? Cream dia lagi banyak, dan yes lagi sedap ! Sangat berbaloi dengan harga.

Sangat lembut dan sedap dimakan. Serious tak tipu ! Lagi sedap kalau makan time sejuk. Tak percaya? Cepat-cepat beli dan rasa sendiri sebelum musim durian habis ! Hihi 😀