Category: Records Management

Struggling slightly

Just in case if you guys are wondering where I’ve been, this is what life looks like for me currently. Its been pretty hectic in the last couple of months, which is possibly why my last entry was just over 2 months ago. Busyyyyyy, but in a good and enjoy way. Haha.

Berjaya melalui 4 bulan ber-internship dengan jayanya. Lecturer pun dah datang visit, and I got positive comment and pleasant compliment from my lecturer. Alhamdulillah. One month left and that will put a dot for my degree road. InsyaAllah. And now for sure I need to work extremely harder to achieve a good grade for my last semester through my internship report. I know you can do it my darling self!

Okay la, jumpa di entry lain since ada banyak benda nak update. I promise I will be back as soon as I can okay? Take care! Xoxo.


Exam is finally over

Alhamdulillah, my fifth semester exam is finally over. Rasa lega yang amat sangat okay. It feels like someone has dragged me out of a big mountain. I feel like I am literally breathing again! So now I can rest for two whole months! Wehoo! 😀

Well, I can say that semester ni okay lah, so-so je. Yang paling tak best nye study week untuk sem ni cuma 2 hari je. So yeah term study week tu dah boleh tukar jadi study days. Having only one final paper this semester STILL managed to screw me. Final paper start 27hb, tapi 24hb baru settle semua assignments & final projects. Mana nak rest lagi, mana nak ambik mood study lagi. Bayangkan, malam 26hb tu dah selesai study & cover semua chapter TAPI rasa macam tak study ape2 langsung. Haa gila kan for the first time rasa macam ni pagi exam tu memang dah redha tawakal habis-habisan lah cerita dia.

OK. Done with final exam stuff.

Berkonvoi ke Arkib Negara cari bahan-bahan final project

Speech presentation. Ececeh 😛

Us with our sporting lecturer, Madam Rosiah. The very last BEL for degree. No more BEL class after this!

20140617_085828

Small party during our last class with Sir Wan. Isteri Sir siap bekalkan kek lagi tau. Sedap plak tu!

20140617_085512

Our handsome & awet muda lecturer, Sir Wan 🙂

IMG_7982

Thank you Sir for a wonderful couple of semesters. Stay young & stay handsome okay 😀

IMG_7983

Eeeeiiii Sir Wan kelihatan ommey disituuuu!!! Haha.

Haa ni dia ni diaaa. Final project paling mencabar sem ni. Mencabar cari topik satu hal, lepas tu kena cari tokoh-tokoh dan tokoh tersebut mestilah kena follow kriteria2 yang diperlukan. Lepas tu kan kitorang terpaksa tukar tokoh sampai 3 kali tahu takkkk?! Susah sebenarnya nak cari tokoh lagi-lagi tokoh yang willingly nak bekerjasama. Tapi alhamdulillah, selesai je benda ni, maka selesailah segala bebanan 🙂

Just in case you didn’t noticed, I wasn’t great I’m just awesome *tetibe* Ngeh ngeh ngeh 😛

Ohh btw alhamdulillah, dah masuk Ramadhan. Tahun ni rasa excited & semangat sikit tak tahu kenapa. Maybe sebab different from a year before and before kot. Hihi. So here, I would like to take this opportunity to wish all my muslim friends Happy Fasting and have a blessed Ramadhan! Let us clean ourselves from sins and let our hearts find its true deen. May this holy month be spent and utilised wisely & may it be better than the ones before. InsyaAllah 🙂


Lazying around

Hye blog! I miss you! Lamanya menyepi. Dari dulu, menyepi dan seorang Mieya memang tak dapat dipisahkan. Kesiannn. Hahaha.

Banyak benda nak update. Banyakkkkkkk! Tapi sebab terlampau busy-la-sangat kononnya tu, tunda punya tunda, maka tak berupdate langsung T____T

Kehidupan sekarang sedang bermanja. Alhamdulillah. Punya watak-watak baik dan penyayang bersama sekarang ni. Dan semester ini berpeluang untuk bercuti dengan family, berjalan dengan kawan-kawan. Antara banyak-banyak sem, rasanya sem ni banyak sangat enjoy nye.

Cameron Highland.

Bersiar-siar bersama itik.

DSC_0472

Ber-funfair.

DSC_0539

Mohon jangan tertipu dengan keayuan masing-masing. Dalam gambar mungkin nampak keayuan nye, tapi bila naik buaian yang pusing-pusing tu terus terbang keayuan tersebut diiringi jeritan “Woiii bila nak habis niiiii”, “cepatlah nak turun” dan sebagainya. Hahaha.

Bukit Gambang Resort City.

20140601_140740

Pantai Teluk Cempedak. Sangat cantikkkk!

Ehem. This guy. Regardless of who I am at the moment and some moments before, God gives me you. Thank you 🙂

Tinggal seminggu je lagi untuk habiskan semester 5 ni. Dalam seminggu ni kena siapkan 5 final project, 2 presentation & 2 test. Meaning, few days of suffer begins today. Hopefully my body can manage the tons of stress I will face later.

So my darling self, please, gather all your strength, be strong, be positive and never give up okay? InsyaAllah, habis semester ni, tinggal 1 semester je lagi lepas tu praktikal lepastu merdekaaaaa! *Ayat nak sedapkan hati sikit*

I can’t wait for next vacation. Woohoo! Anddddd paling tak sabar nak cuti sem. Preparation, preparation, preparation. Me love! Hihi.


Re-schedule

Yay final exam dah habis yayy yayyyy yayyyyyyyy!!!!!!!!

\O/ <– (buat gaya ombak)

Alhamdulillah. Semester keempat dapat diharungi dengan jayanya segala liku-liku dan penderitaan yang hampir-hampir memakan diri sendiri. Konklusi yang dapat dibuat untuk semester kali ini ialah ; semester yang sangat miserable dari segi masa dan waktunya.

Dalam proses mengubah suai balik kehidupan yang diulit rasa imsomnia yang menebal. Ada beberapa ‘misi waktu cuti’ yang perlu dilaksanakan. Salah satunya adalah misi merajinkan diri untuk mengupdate blog. Semoga berjaya !

End of semester 4. 2 more semesters to go. Wiwiwiwiwi.

Happy Holiday Yuolz !

Puncak Perdana Girl School

Kenapa Girl School? Sebabbbb… *jeng jeng jeng !*

Dalam class ada 10 orang, dan semua perempuan ! Yes, SEMUA ! Lecturer je lelaki. Sebab tu lah lecturer tu suka mengajar class kitorang. Nampak tak yang kitorang ni disayangi lecturer? Muehehe :p

If you laugh really loud, talk spontaneously, and you don’t care what your face looks like.. You’re probably with your real friends.