Keputusan Permohonan Degree UiTM

Assalamualaikum ! 🙂

Alhamdulillah, keputusan permohonan degree dah keluar. Penantian penuh debaran dan kerisauan selama beberapa bulan dah terjawab.

Alhamdulillah. Masih diberi peluang untuk sambung belajar. Paling best, dapat dekat tempat yang sangat-sangat diinginkan selama ni. Time diploma dulu dah merasa duduk di negeri orang, so time degree ni dapat dekat negeri sendiri ni bersyukur sangat sebab dekat jugak lah dengan rumah. Mama dengan Abah pon happy jugak sebab dapat dekat Puncak Perdana. HIHI.

Sekarang ni tengah busy settle kan urusan-urusan untuk degree ni. Xray, medical check up, yuran alhamdulillah semua dah settle. Tinggal sikit je lagi nak kena uruskan lepas tu boleh la tarik nafas lega.

Kadang-kadang rasa macam dalam dilema. Dah bersedia ke aku nak sambung belajar, nak tempuh stress, nak mengadap assignment dan test. Dah bersedia keeeeeee mampu keeeeeeee? Haish rasa berdebar pon ade jugak ni haaaa T_____________T

Bila dah nak menapak ke alam degree ni, teringat kenangan-kenangan masa diploma. UiTM Segamat, classmates, kawan-kawan, lecturers dan semuaaaaaaa kenangan dekat sana. Serious rinduuuuu ! Kepada classmates dan kawan-kawan yang dapat sambung belajar tu, tahniah korang ! Yang tak dapat tu, jangan putus asa. Cepat-cepat buat rayuan. InsyaAllah, masih ada peluang, bersangka baik dengan Allah 🙂

UiTM Puncak Perdana, please be nice to me like how UiTM Segamat did. Semoga semua urusan dipermudahkan. InsyaAllah.


Happy 1st Anniversary !

04.02.12 – 04.02.13

HAPPY 1st ANNIVERSARY MY LOVE ! 

 

Awakkk… Maaf, ini je yang saya mampu buat untuk 1st anniversary ni. Saya tahu ianya tak seberapa, tapi ikhlas dari saya untuk awak. Maaf lerrr sebab buruk, maklum lah, saya ni bukan berseni orangnya. Tapi at least saya cuba senikan diri untuk awak. HAHA.

Takda apa yang saya nak cakap selain terima kasih untuk setahun yang sangat bermakna ni. Setahun yang penuh dengan warna-warni, ada suka dan duka, tapi kita masih mampu hadapi semua tu sama-sama. Alhamdulillah, banyak benda yang kita sama-sama belajar, banyak benda yang sama-sama kita lalui, yang nyata dah mengajar kita untuk jadi lebih kuat, lebih tabah dan lebih sabar.

Terima kasih kerana menjadi yang terbaik dalam hidup saya. Terima kasih kerana menjadi kawan biasa, kawan baik, abang, bf, pendengar setia dan teman terbaik untuk saya. Terima kasih ! 🙂

Doa saya semoga rasa yang ada ini selalu bersama kita selamanya. Dan semoga  satu hari nanti kita akan bersama selamanya, saling mencintai, saling hormat-menghormati, saling menerima dan memberi, saling mencari dan berkongsi rezeki, saling memahami, saling menghargai, saling mengingatkan, saling membetulkan, saling memaafkan, saling kuat & tabah, saling membahagiakan, saling menggembirakan serta saling mendoakan dunia akhirat. Amin. InsyaAllah.


Kini Kami Selangkah Kehadapan :)

Assalamualaikum 🙂

Alhamdulillah… Tu je yang mampu diucapkan sekarang. Hihi. Okay meh baca sikit apa yang terjadi sebenarnya.

Sepanjang perkenalan aku dengan Izzat, kami memang tak pernah jumpa langsung parents mahupun family masing². Ye serious. Kalau ada pun setakat bercerita pasal family masing². Izzat tunjuk gambar aku dekat family dia, aku tunjuk gambar Izzat dekat family aku, kirim salam. Itu je lah. Jumpa memang tak pernah langsung.

Bukan saje² tak nak jumpa, tapi masing² jauh. Izzat dekat Kedah, aku pulak dekat Selangor. Lagi satu sebab risau. Bukan risau ape, tapi risau nanti bila dah jumpa nanti family tak suka ke ape ke kan. Wuuu. Tapi sampai bila nak risau?

3/11/12 – Rancang punya rancang, dan kebetulan Izzat ada dekat Selangor, aku plan bawak Izzat jumpa dengan family. Time ni Izzat punya lah risau dan berdebar. Maklumlah, first time nak jumpa kan. Hihi. Tapi dalam risau dan berdebar tu, seharian jugak dia bersama dengan family aku, dari pagi sampai ke malam. Aku ada update gambar dekat entry ni 🙂

Izzat dah boleh tarik nafas lega dah lepas jumpa dengan family aku. Tak payah nak risau² ape dah, sebab semuanya okay. Sekarang tinggal aku je la yang belum jumpa lagi dengan family dia. Wuu T__________T

30/11/12 – Turn aku pulak risau dan berdebar. Time ni pun kebetulan Umi Izzat dan Izzat ada kerja dekat Selangor. Dan Izzat bawak Umi dia datang rumah. Time ni jangan cakap lah berdebar dia macam mana. Takut + risau + gemuruh semua bercampur. Sambil tunggu Izzat sampai tu, aku tak boleh duduk diam. Siap mengadu dengan Mama lagi cakap takut la ape la. Mama pulak sengih² je sambil suruh aku baca doa banyak². Tapi perasaan berdebar semua tu jadi lega yang teramat sangat lepas dah jumpa Umi dia. Alhamdulillah ! Semuanya okay ! 😀

 

Umi 🙂

Family 🙂

Tapi time ni, tak semua family ada sebab hari kerja kan. Lagi pun memang tak plan langsung nak jumpa ni. Last minit punya plan. Hihi. Lepas jumpa Umi Izzat, ada lah jugak kami berhubung melalui msg. Wahh ada kemajuan disitu. Haha. Sebelum ni tanya khabar pun melalui Izzat je.

Time ni speechless sangat ! Bukan aku je yang speechless, Izzat pun ! Yela, ni first time kami ber’msg’. Tapi nampak gaya macam dah lama kan? Alhamdulillah… 🙂

Okay sekarang aku dengan Izzat dah boleh tarik nafas lega dah. Tak ada benda nak risau lagi dah. Hihi. Eh tapi belum habis lagi. Ada lagi yang terjadi. Dan lagi sekali, ini pun last minit punya plan. Ye ye, kitorang ni memang selalu terjerumus dalam last minit punya plan. Memang tak pernah nak plan awal².

11/12/12 – Pertemuan di antara dua family. Time ni Izzat cakap nak datang 1 kereta je. Dia, Abah, Umi dan adik dia. Sekali Izzat BBM bagitau datang 2 kereta. Haaa hambekkkk. Gelabah semua time tu. Mama la paling gelabah, risau makanan tak cukup. HAHA. Meriah rumah dengan family, kawan² dan dan pekerja dia. Dan kali ni, datang dengan membawa hajat. Ececeh. Hihi.

Ini pun last minit beli masa dorang otw nak ke rumah. Cincin pilihan Umi mengikut gerak hati Umi sendiri 🙂

Menyarung cincin sebagai tanda dah di’booking’  😛

Dulu saya hanya ada Mama, tapi sekarang Allah anugerahkan saya seorang Umi 🙂

Family <3

Kini kami selangkah kehadapan. Benda yang paling kami risau dulu, tak perlu dirisaukan lagi dah. Syukur Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kami dalam masa yang sangat singkat, hanya dalam masa 10 bulan hubungan kami. Ye, masih jauh lagi perjalanan kami, dan harapannya segala urusan kami di masa akan datang akan dipermudahkan seperti mana urusan kami yang sebelum ini dipermudahkan. Dan semoga kami kuat menempuh segala cabaran dan dugaan yang bakal mendatang. Amin.

I can’t wait for the day when our long distance relationship turns into just ‘relationship’ ^.^ <3


Durian Crepe

Durian crepe… Durian Crepe… Durian Crepe… *ngigau*

Tetiba je durian crepe ni menjadi sebutan dan kegilaan ramai. Sana-sini orang upload gambar durian crepe. Masa first time nampak gambar tertanya-tanya jugak ape benda la durian crepe ni. Sampai lah satu hari aku ternampak link orang yang jual durian crepe ni, ape lagi cepat-cepat la aku click link tu untuk order. Paling best, siap ada delivery service sampai ke depan pintu rumah lagi tau !

Akhirnyaaaaaaaaa ! Setelah sekian lama tengok gambar yang orang upload je, dapat jugak aku merasa durian crepe ni. Hihi. Seriously, durian crepe ni sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat sedap ! Lagi-lagi hantu durian macam aku ni, confirm lah suka semua benda yang berkaitan dengan durian kan?

Gambar kat atas durian crepe dari 2 orang yang berbeza. Yup, dah 2 kali aku merasa. Hihi. Saje je order dari orang yang berbeza, dapat jugak rasa perbezaan. Ngeh ngeh. Dan dari gambar pun korang boleh tengok yang kedua tu lagi nampak yummy dan berisi kan? Cream dia lagi banyak, dan yes lagi sedap ! Sangat berbaloi dengan harga.

Sangat lembut dan sedap dimakan. Serious tak tipu ! Lagi sedap kalau makan time sejuk. Tak percaya? Cepat-cepat beli dan rasa sendiri sebelum musim durian habis ! Hihi 😀


Wordless Wednesday #3