15 Jun

Lazying around

Hye blog! I miss you! Lamanya menyepi. Dari dulu, menyepi dan seorang Mieya memang tak dapat dipisahkan. Kesiannn. Hahaha.

Banyak benda nak update. Banyakkkkkkk! Tapi sebab terlampau busy-la-sangat kononnya tu, tunda punya tunda, maka tak berupdate langsung T____T

Kehidupan sekarang sedang bermanja. Alhamdulillah. Punya watak-watak baik dan penyayang bersama sekarang ni. Dan semester ini berpeluang untuk bercuti dengan family, berjalan dengan kawan-kawan. Antara banyak-banyak sem, rasanya sem ni banyak sangat enjoy nye.

Cameron Highland.

Bersiar-siar bersama itik.

DSC_0472

Ber-funfair.

DSC_0539

Mohon jangan tertipu dengan keayuan masing-masing. Dalam gambar mungkin nampak keayuan nye, tapi bila naik buaian yang pusing-pusing tu terus terbang keayuan tersebut diiringi jeritan “Woiii bila nak habis niiiii”, “cepatlah nak turun” dan sebagainya. Hahaha.

Bukit Gambang Resort City.

20140601_140740

Pantai Teluk Cempedak. Sangat cantikkkk!

Ehem. This guy. Regardless of who I am at the moment and some moments before, God gives me you. Thank you :)

Tinggal seminggu je lagi untuk habiskan semester 5 ni. Dalam seminggu ni kena siapkan 5 final project, 2 presentation & 2 test. Meaning, few days of suffer begins today. Hopefully my body can manage the tons of stress I will face later.

So my darling self, please, gather all your strength, be strong, be positive and never give up okay? InsyaAllah, habis semester ni, tinggal 1 semester je lagi lepas tu praktikal lepastu merdekaaaaa! *Ayat nak sedapkan hati sikit*

I can’t wait for next vacation. Woohoo! Anddddd paling tak sabar nak cuti sem. Preparation, preparation, preparation. Me love! Hihi.


21 Mar

Randomness

3rd week of semester 5. Well, basically you are still in holiday mood, and suddenly you have to switch the mood to study mood. You have to urge your nerve to think, to adapt, to work hard again -_-‘

Permulaan yang boleh dikategorikan agak baik setakat ini walaupun perasaan malas ke class tu masih menebal dalam diri. Haha. Yang tak berapa nak baik nye bila Puncak Perdana termasuk dalam kawasan yang kena catuan air T____________T

Demi air punya pasal, bukan kata hujan & panas je sanggup di redah, tempat simpan barang Navara pun sanggup di redah okay! Haha. Jiwa kental + bersemangat sungguh. Terbaekkkk!

And last week, for the very first time, I decided untuk drive sendiri & bawak kereta balik Puncak Perdana so that senang nak pergi ambik air dekat Alam Budiman. Padahal sepanjang degree ni Abah yang hantar & ambik kalau nak balik rumah. Nampak tak gigih disitu?

And again, demi air, kena angkat naik tingkat 5 pun takde hal la.

Seoul Garden? Yes!

Ni lah sebabnye malas nak bawak kereta balik UiTM, sebab laju, express dan panjang je langkah nye. Ada je plan masing-masing. Haha. Let the pictures do the talking.

Yanamon, Asmon & Shamon.

Mieyamon, Syumon.

Muka sopan masing-masing before merembat ‘se-ladang’ makanan. Muehehe.

Favourite. Unlimited ice cream bersama limpahan kacang-kacangnye. Tapi lepas ni akan sentiasa terbayang unlimited longan pulak -_____-

Sha & As bersama-sama ‘Pantai Morib’ nye. Haha.

“Buat gaya macam Ika”.

width=

The forever-lovable housemates, through thick and thin. InsyaAllah.

I just love this pic !

“Mirror mirror on the wall, who’s the cutest of them all?”. Teheeee 😛

Dear housemates, it is okay for all of our childish behavior. We are forever young, at heart!

I have so many great people around me. For having awesome housemates that actually colored my life, accompanying me, here and there, to experience whole new trend of life that I never live in, to learn bit by bit what actually life mean, Alhamdulillah. Oh btw thanks gegirls <3

Looking forward for our next plan ! :)

 

 


Page 10 of 36« First...89101112...2030...Last »