06 Apr

Unexpected Surprise !

Sebenarnya, aku tak pernah berpeluang untuk pergi tengok Pesta Belon Udara Panas dekat Putrajaya sebab setiap kali pesta tu je mesti aku dekat Segamat. So memang tak berpeluang langsung nak pergi. Tapi tahun ni aku dapat pergi Pesta Belon Udara Panas tuuuu ! 😀

Tahu tak pagi Ahad hari tu aku dikejutkan dengan surprise dari Izzat ?! Pagi tu memang niat nak bermalas-malasan dalam bilik sebab petang tu dah nak balik Puncak Perdana. Tapi time tengah golek-golek bermalas-malasan dalam bilik tiba-tiba adik dan Mama masuk bilik bagitahu Izzat ada kat depan rumah ! Time tu memang tak percaya lah sebab pagi tu memang ada whatsapp dengan Izzat, tapi dia tak bagitahu apa-apa pulak so memang tak percaya lah cerita dia kan. Tapi dalam tak percaya tu keluar jenguk depan rumah jugak sebab nak tengok betul ke tak. Dan ternyata aku tak bermimpiiiiiiiii ! Haha.

Time whatsapp ni dia dekat depan rumah. Terkejut + terharu tau tak !

Seriously sangat-sangat terkejut ! Izzat tak bagitahu langsung nak datang Selangor, tak bagitahu langsung bila nak gerak dari Kedah, tak bagitahu langsung nak bawak pergi Putrajaya tengok pesta belon tu, dan tak bagi apa-apa hint langsung ! Lagi-lagi malam Sabtu tu dia cakap nak tidur awal sebab penat so memang tak expect apa-apa langsung la kan. Tapi pagi Ahad tu tahu-tahu je dia dah muncul depan rumah.

 

Ada la dalam sejam jugak Izzat kena tunggu aku bersiap. Sambil tunggu tu dia borak-borak dengan Abah. Padan muka sape suruh datang tak bagitahu kan tak pasal-pasal kena tunggu lama 😛 Sampai je sana kitorang round-round dekat situ, tapi time kitorang sampai tu dalam pukul 1 lebih, kalau nak naik belon tu kena tunggu pukul 5. Memang tak lah kan nak tunggu sebab petang tu dah nak kena balik Puncak Perdana dah.

Time ni cuaca panas gilaaaaaa -____-

Bak kata Izzat, tempat panas kita dah pergi so sekarang kita pergi tempat sejuk pulak, Alamanda. Plan nak tengok movie, tapi hari Ahad kan kalau tak ramai orang memang tak sah, nak beli tiket pon kena beratur panjang so kitorang pergi cari hiburan lain, jadi kanak-kanak kejap >.<

Bila tanya Izzat kenapa datang tak bagitahu, dia jawab “Sebab dah niat nak pergi pesta belon tu sesama” :’)

Awak, terima kasih sebab sanggup datang dari jauh semata-mata nak buat surprise ni. Serious terharu ! Dan saya takkan lupa sampai bila-bila. Nanti buat surprise sweet-sweet lagi tau sebab saya suka ! Hihi ailebiuuu ! <3


20 Mar

Puncak Perdana Takde Air !

T_________________________T <— Menunjukkan betapa sedihnya keadaan dekat sini.

Tahu tak, Isnin pagi hari tu bangun² nak mandi nak pergi class tapi housemates bagitahu takde air. Kitorang yang masih blur² ni pun berfikiran positif. Mungkin air takde ni sekejap je kot. Paling² sampai petang. Ye, pagi tu memang kitorang pergi class tak mandi. Haha tabah gila pergi class tak mandi. Nasib la masing² ada stok air sikit so boleh la buat untuk cuci muka dan guna untuk ape² yang patut.

Malangnya, balik class air still takde lagi. Time ni memang dah kecewa dah. Lagi² aku yang tengah ‘bulan jatuh ke riba’ ni. Aku perlukan air yang banyakkkkkk ! Mengadu dekat Izzat, buat ayat sedih sikit, lepas tu Izzat suruh mandi dekat office dia je. Nanti kawan dia tolong ambik. Haha mengade Mieya ni ! Nasib office dia dengan UiTM Puncak Perdana ni jarak 1km je. Tahu tak perasaan happy nak mandi tu macam mana ? Happy gilerrrrrrrrrr !

Botol kosong untuk refill air.

Balik dengan berbotol-botol air. Siap beli 2 kotak air mineral yang botol besar tu. Sebab dapat rasa air takde dalam tempoh masa yang lama. Rasa nak pitam jugak time angkat botol² ni naik tingkat 5, dah la belum makan pape lagi time tu.

Isnin, 11.30pm. Lori air Syabas datang. Ramai giler yang beratur time ni. Ada dua trip, lagi satu pukul 1.30am. Tapi memang tak lah aku nak beratur panjang² camni kan T___T

And guess whattttttt ? Ternyata perasaan air takde dalam tempoh masa yang lama itu betulllllll ! Hari Selasa, air still takde lagi. Nasib hari Selasa tu class petang. Dan nasib baik lagi, ade lori Syabas datang hantar air. Dan nasib baik lagi dan lagi, time ni ramai yang pergi class. So tak perlu lah kitorang nak beratur panjang² ! Yayyyy !

Pekerja part time Syabas yang baru mula berkhidmat pagi semalam.

Ikutkan hati nak je mandi dekat sebelah lori air Syabas ni T______T

Happy² jugak dapat air, tak payah beratur panjang², tapi faham tak perasaan penat mengangkat air dalam baldi ni naik tingkat 5 macam mana? Kalau botol air okay lagi, ni baldi. Terbuka. Dari bawah full je air dalam baldi tu. Sekali sampai tingkat 5 air tak sama banyak macam masa kat bawah. Sebab banyak tumpah sepanjang naik tangga tu. Haha.

Tiap kali bangun pagi mesti berharap air ada, tapi masih sama. Hari ni Rabu, dah masuk hari ke-3. Kecewa. Segamat tak pernah buat aku rasa sekecewa ini. Serious. Dulu kat Segamat kalau takde air, dorang bagi notis awal² suruh tadah air. Kadang² kitorang dah tadah banyak air, tapi air ada je. Ahhhh, rindu Segamat !

“Amboii muka tak mandi pon cung. Ahaha” – Wafaa, 2013.

So maknanya tak nampak lah kan yang kitorang tak mandi? Nampak macam dah mandi je kan? Fuhhh lega nya rasa. Sebab sampai sekarang (3.51 pm), kitorang still tak mandi lagi. Wahahaha.

Nak air nak air nak airrrrrrr ! Nak mandiiiiiiiiii ! :'(


Page 22 of 36« First...10...2021222324...30...Last »