25 Apr

Dup dap dup dap

Hari ni hari Rabu. Esok Khamis. Lusa Jumaat. Aaaaaaaa nervousnyeeeeeeeee nak tempuh hari Jumaat tu !

Result result result. Rasa macam awal pulak result final keluar untuk sem ni. Rasa macam baru je lagi tempuh hari² stress, struggle study, nangis sebab study tak masuk, tidur 3 4 jam je. Tup tup Jumaat ni result nak keluar. Maybe sebab cuti sem kali ni agak lama tu yang rasa cepat je masa berlalu kot.

Harap sangat result nanti okay. Harap sangat dapat tebus balik kesilapan sem lepas. Harap sangat dapat kekal pointer. Harapppppp sangattttttt ! Serious takut. Bila fikir balik apa yang aku jawab masa final exam, bila fikir balik carry mark, bila fikir balik semua benda berkaitan final buat aku risau sangatttt. Belum lagi fikir perasaan bila dapat notification email untuk result nanti. Wuuuu Ya Allah, mintak² la result nanti okay macam yang aku harapkan. Amin.

Untuk kawan² yang dah ambik MUET hari tu, result keluar Khamis kan? Mesti korang lagi double berdebar kan. Yela, Khamis result MUET keluar, Jumaat pulak result final keluar.

Apapun, good luck classmates, good luck kawan² tersayang, good luck UiTM-ers, and good luck untuk sumorang yang ambik result nanti ! 😀


09 Apr

Random Update

Hai !

Rasa serba salah pulak sebab dah mengabaikan blog. Wuuu bukan sengaja, tapi sejak akhir² ni tersangatlah busy.

Rasanya dah ramai yang tahu student diploma tengah cuti sem kan? Ye, aku tergolong dalam golongan tersebut. Cuti sem 2 bulan. Lama gila kan? Masa awal² cuti dulu, memang duduk rumah je takde buat apa sangat. So daripada takde buat apa duduk rumah goyang kaki, maka aku decide untuk mempersiapkan diri dari segi fizikal dan mental untuk berkerja. Ceh ayat dari segi fizikal dan mental tu macam hape je kan 😛

Semalam aku dah start kerja. 1st day kerja yang sangat memenatkan ! Serious tak tipu. Sampai balik kerja je terus pening kepala. Maybe sebab semalam hari Ahad, lepas tu customer ramai, tu yang penat sangat tu. Tapi, aku sangat² suka dengan kerja aku sekarang. Manager sporting gila, kakak² dekat kedai pun perangai gila²,  doakan je lah aku tak gila kerja dekat situ. Haha. Dan aku pekerja yang termuda dekat situ, so rasa dimanjakan lah 😛

Pejam celik pejam celik nak dekat sebulan dah cuti sem ni. Dan dengar cerita result final pun nak keluar tak lama lagi. Kalau cakap pasal result, serious dup dap dup dap. Bila fikir balik apa yang aku jawab masa final hari tu, hmm entah lah. Ada yang okay, dan ada jugak yang tak okay. Tapi apapun, aku dah buat yang terbaik, dan harapannya result nanti sama macam apa yang aku harapkan. Amin. InsyaAllah.

Ni je kot dulu untuk entry malam ni. Sorry dah nama pun random update so entry pon macam rojak je lah menaip ikut sesedap rasa dan sesedap hati. Hihi. Nanti ada masa aku curi² update lagi ye? Bye semuaaaa ! :)


Page 34 of 36« First...1020...3233343536