Wordless Wednesday #7

60% wishlist tahun ni dah tercapai. Alhamdulillah 🙂


Get a life please?

Times when you feel you are like a trend-setter…

 

Situation 1:

Me : Uploaded a picture… *enjoy doing kayaking with my beloved housemates*

You : Uploaded a picture… *hey look! Me and my friends also went to kayaking*

 

Situation 2:

Me : Uploaded a picture…  *I got a bracelet on my birthday.*

You : Uploaded a picture of bracelet…  *Safely arrived today. Thanks for this present I love it seriously!*

 

YAWNN~! Hahaha!

 

We’re born in this world as a unique individual. Me and you, we’re not the same. You can’t follow what I’m doing. You can’t imitate my life and of course I can’t do it either. Growing in this fast-paced society, it is so tempting for us to follow other people, to follow their life, what they do. Well my dear, we need to have a principle in this life. Stop imitating other people’s life. Just live your own life at the fullest. Okay? 😉


Exam is finally over

Alhamdulillah, my fifth semester exam is finally over. Rasa lega yang amat sangat okay. It feels like someone has dragged me out of a big mountain. I feel like I am literally breathing again! So now I can rest for two whole months! Wehoo! 😀

Well, I can say that semester ni okay lah, so-so je. Yang paling tak best nye study week untuk sem ni cuma 2 hari je. So yeah term study week tu dah boleh tukar jadi study days. Having only one final paper this semester STILL managed to screw me. Final paper start 27hb, tapi 24hb baru settle semua assignments & final projects. Mana nak rest lagi, mana nak ambik mood study lagi. Bayangkan, malam 26hb tu dah selesai study & cover semua chapter TAPI rasa macam tak study ape2 langsung. Haa gila kan for the first time rasa macam ni pagi exam tu memang dah redha tawakal habis-habisan lah cerita dia.

OK. Done with final exam stuff.

Berkonvoi ke Arkib Negara cari bahan-bahan final project

Speech presentation. Ececeh 😛

Us with our sporting lecturer, Madam Rosiah. The very last BEL for degree. No more BEL class after this!

20140617_085828

Small party during our last class with Sir Wan. Isteri Sir siap bekalkan kek lagi tau. Sedap plak tu!

20140617_085512

Our handsome & awet muda lecturer, Sir Wan 🙂

IMG_7982

Thank you Sir for a wonderful couple of semesters. Stay young & stay handsome okay 😀

IMG_7983

Eeeeiiii Sir Wan kelihatan ommey disituuuu!!! Haha.

Haa ni dia ni diaaa. Final project paling mencabar sem ni. Mencabar cari topik satu hal, lepas tu kena cari tokoh-tokoh dan tokoh tersebut mestilah kena follow kriteria2 yang diperlukan. Lepas tu kan kitorang terpaksa tukar tokoh sampai 3 kali tahu takkkk?! Susah sebenarnya nak cari tokoh lagi-lagi tokoh yang willingly nak bekerjasama. Tapi alhamdulillah, selesai je benda ni, maka selesailah segala bebanan 🙂

Just in case you didn’t noticed, I wasn’t great I’m just awesome *tetibe* Ngeh ngeh ngeh 😛

Ohh btw alhamdulillah, dah masuk Ramadhan. Tahun ni rasa excited & semangat sikit tak tahu kenapa. Maybe sebab different from a year before and before kot. Hihi. So here, I would like to take this opportunity to wish all my muslim friends Happy Fasting and have a blessed Ramadhan! Let us clean ourselves from sins and let our hearts find its true deen. May this holy month be spent and utilised wisely & may it be better than the ones before. InsyaAllah 🙂


Lazying around

Hye blog! I miss you! Lamanya menyepi. Dari dulu, menyepi dan seorang Mieya memang tak dapat dipisahkan. Kesiannn. Hahaha.

Banyak benda nak update. Banyakkkkkkk! Tapi sebab terlampau busy-la-sangat kononnya tu, tunda punya tunda, maka tak berupdate langsung T____T

Kehidupan sekarang sedang bermanja. Alhamdulillah. Punya watak-watak baik dan penyayang bersama sekarang ni. Dan semester ini berpeluang untuk bercuti dengan family, berjalan dengan kawan-kawan. Antara banyak-banyak sem, rasanya sem ni banyak sangat enjoy nye.

Cameron Highland.

Bersiar-siar bersama itik.

DSC_0472

Ber-funfair.

DSC_0539

Mohon jangan tertipu dengan keayuan masing-masing. Dalam gambar mungkin nampak keayuan nye, tapi bila naik buaian yang pusing-pusing tu terus terbang keayuan tersebut diiringi jeritan “Woiii bila nak habis niiiii”, “cepatlah nak turun” dan sebagainya. Hahaha.

Bukit Gambang Resort City.

20140601_140740

Pantai Teluk Cempedak. Sangat cantikkkk!

Ehem. This guy. Regardless of who I am at the moment and some moments before, God gives me you. Thank you 🙂

Tinggal seminggu je lagi untuk habiskan semester 5 ni. Dalam seminggu ni kena siapkan 5 final project, 2 presentation & 2 test. Meaning, few days of suffer begins today. Hopefully my body can manage the tons of stress I will face later.

So my darling self, please, gather all your strength, be strong, be positive and never give up okay? InsyaAllah, habis semester ni, tinggal 1 semester je lagi lepas tu praktikal lepastu merdekaaaaa! *Ayat nak sedapkan hati sikit*

I can’t wait for next vacation. Woohoo! Anddddd paling tak sabar nak cuti sem. Preparation, preparation, preparation. Me love! Hihi.


Randomness

3rd week of semester 5. Well, basically you are still in holiday mood, and suddenly you have to switch the mood to study mood. You have to urge your nerve to think, to adapt, to work hard again -_-‘

Permulaan yang boleh dikategorikan agak baik setakat ini walaupun perasaan malas ke class tu masih menebal dalam diri. Haha. Yang tak berapa nak baik nye bila Puncak Perdana termasuk dalam kawasan yang kena catuan air T____________T

Demi air punya pasal, bukan kata hujan & panas je sanggup di redah, tempat simpan barang Navara pun sanggup di redah okay! Haha. Jiwa kental + bersemangat sungguh. Terbaekkkk!

And last week, for the very first time, I decided untuk drive sendiri & bawak kereta balik Puncak Perdana so that senang nak pergi ambik air dekat Alam Budiman. Padahal sepanjang degree ni Abah yang hantar & ambik kalau nak balik rumah. Nampak tak gigih disitu?

And again, demi air, kena angkat naik tingkat 5 pun takde hal la.

Seoul Garden? Yes!

Ni lah sebabnye malas nak bawak kereta balik UiTM, sebab laju, express dan panjang je langkah nye. Ada je plan masing-masing. Haha. Let the pictures do the talking.

Yanamon, Asmon & Shamon.

Mieyamon, Syumon.

Muka sopan masing-masing before merembat ‘se-ladang’ makanan. Muehehe.

Favourite. Unlimited ice cream bersama limpahan kacang-kacangnye. Tapi lepas ni akan sentiasa terbayang unlimited longan pulak -_____-

Sha & As bersama-sama ‘Pantai Morib’ nye. Haha.

“Buat gaya macam Ika”.

width=

The forever-lovable housemates, through thick and thin. InsyaAllah.

I just love this pic !

“Mirror mirror on the wall, who’s the cutest of them all?”. Teheeee 😛

Dear housemates, it is okay for all of our childish behavior. We are forever young, at heart!

I have so many great people around me. For having awesome housemates that actually colored my life, accompanying me, here and there, to experience whole new trend of life that I never live in, to learn bit by bit what actually life mean, Alhamdulillah. Oh btw thanks gegirls <3

Looking forward for our next plan ! 🙂